Tlačové vyhlásenia v slovenskom jazyku

Slovensky English
1. ročník AmCham BSCF kurzu „Train the Trainer“ v Košiciach nspodniak , July 24, 2017

Košice, 10. júl 2017 – Fórum centier podnikových služieb (BSCF) pod hlavičkou  Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) úspešne ukončilo intenzívny kurz v Košiciach, ktorého cieľom bolo poskytnúť pedagógom sadu efektívnych mäkkých zručností ako aj priniesť inovatívny prístup a metódy do vzdelávacieho procesu na vysokých školách.

10. ročník „Mentor Network Programu“ nspodniak , May 31, 2017

Bratislava, 31. marca 2017V stredu večer sa priestory rezidencie amerického ambasádora na Slovensku, Adama Sterlinga, zaplnili výbornými slovenskými študentmi, ktorí mali možnosť pozhovárať sa v priateľskej atmosfére s úspešnými manažérmi slovenských a medzinárodných firiem.

Americká obchodná komora v SR si zvolila členov Správnej rady nspodniak , April 19, 2017

Bratislava, 20. apríla 2017 – Členovia Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) sa stretli 19. apríla 2017 na výročnom valnom zhromaždení v Primaciálnom paláci v Bratislave. Cieľom bolo vyhodnotiť aktivity komory za rok 2016, ako aj oboznámiť členov o výsledkoch volieb do Správnej rady AmCham. Tohtoročnými hosťami podujatia boli štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec a veľvyslanec USA na Slovensku Adam H. Sterling.

1. ročník AmCham BSCF kurzu „Zručnosti pre úspech – z univerzity do praxe“ nspodniak , April 12, 2017

Bratislava, 12. apríla 2017 – Fórum centier podnikových služieb (BSCF) pod hlavičkou  Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) úspešne ukončilo intenzívny kurz, ktorého cieľom bolo poskytnúť študentom sadu efektívnych mäkkých zručností, ktoré sú zároveň tými najmenej rozvinutými kompetenciami čerstvých absolventov vstupujúcich na trh práce.

6. ročník „Mentor Network Programu“ v Košiciach nspodniak , March 24, 2017

Košice, 22. marca 2017Dňa 23. marca sa priestory InfoUSA v Košiciach zaplnia výbornými študentami z Košíc a Prešova, ktorí majú možnosť pozhovárať sa v priateľskej atmosfére s úspešnými manažérmi slovenských a medzinárodných firiem.

14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach nspodniak , February 27, 2017
Košice, 24. februára 2017 – V pondelok, dňa 27. februára 2017, Americká obchodná komora v SR (AmCham) otvorí brány trhu práce „JOB FAIR“ v Hoteli DoubleTree by Hilton v Košiciach, ktorý je jeden z najstarších a najstabilnejších trhov práce v tomto regióne. Medzinárodné a slovenské spoločnosti pôsobiace na Slovensku, ponúknu pracovné miesta a pracovné stáže študentom a absolventom vysokých škôl.

Americká obchodná komora v SR si zvolila nové vedenie Petra Zappe, April 27, 2012

Bratislava, 27. apríla 2012 – Valné zhromaždenie Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) si v stredu zvolilo nových členov Správnej rady komory. Sú medzi nimi Todd Bradshaw, country managing partner v PwC; Stephen Caulfield, generálny manažér DELL; Mark Eberst, partner v KPMG; Pavol Kopečný, generálny manažér ECENTER; Igor Kottman, country officer v Citi; Martin Kubala, country managing director v Hewlett Packard Slovakia; Zuzana Mikulášová, výkonná riaditeľka WELBA; Marcel Rebroš, generálny manažér Cisco Systems Slovakia; David Rintoul, prezident US Steel Košice a Branislav Šebo, country general manager v IBM Slovensko.

Svetový deň duševného vlastníctva: Podporujme vizionárske inovácie Petra Zappe, April 26, 2012
Bratislava, 26. apríla 2012 – V dnešný Svetový deň duševného vlastníctva si Americké obchodné komory v Európe pripomínajú dôležitosť duševného vlastníctva a vyzývajú tak k podpore inováciám a kreativity v Európe a vo svete. Tohtoročná téma Svetového dňa duševného vlastníctva: „Inovátori – vizionári“ vyzdvihuje tých s predvídavosťou a kreativitou.

Zahraničné obchodné komory predkladajú výzvu novej vláde Petra Zappe, March 12, 2012

(Bratislava, 12. marca 2012) Členovia dvanástich zahraničných obchodných komôr na Slovensku dnes vyzvali novozvolených politických zástupcov a nastupujúcu slovenskú vládu, aby viedla otvorený a produktívny dialóg s podnikateľskou komunitou na Slovensku a reflektovala všeobecné podnikateľské záujmy pri formovaní vládnej agendy na roky 2012 až 2016.

Zahraničné obchodné komory diskutujú o volebných programoch politických strán Petra Zappe, February 14, 2012

(Bratislava, 14. februára 2012) Členovia trinástich zahraničných obchodných komôr na Slovensku a Podnikateľskej aliancie Slovenska dnes diskutovali s predstaviteľmi politických strán o najpálčivejších aspektoch volebných programov pre podnikateľskú komunitu. Nadväzujúc na úspešnú tradíciu predvolebných sérií podujatí, ktoré zahraničné obchodné komory organizovali v minulosti, sa zahraničné obchodné komory pôsobiace na Slovensku zapájajú do konštruktívneho celospoločenského dialógu, s cieľom prispieť k zlepšovaniu investičného a podnikateľského prostredia.