Americká obchodná komora v SR si zvolila nové vedenie

Bratislava, 27. apríla 2012 – Valné zhromaždenie Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) si v stredu zvolilo nových členov Správnej rady komory. Sú medzi nimi Todd Bradshaw, country managing partner v PwC; Stephen Caulfield, generálny manažér DELL; Mark Eberst, partner v KPMG; Pavol Kopečný, generálny manažér ECENTER; Igor Kottman, country officer v Citi; Martin Kubala, country managing director v Hewlett Packard Slovakia; Zuzana Mikulášová, výkonná riaditeľka WELBA; Marcel Rebroš, generálny manažér Cisco Systems Slovakia; David Rintoul, prezident US Steel Košice a Branislav Šebo, country general manager v IBM Slovensko.

Do tohtoročných volieb kandidovalo jedenásť predstaviteľov členských spoločností komory. Dve miesta v Správnej rade sú pritom garantované pre zvolených predstaviteľov malých a stredných podnikov. Víťazní kandidáti boli zvolení na dvojročné obdobie. Členovia Správnej rady, ktorí zotrvávajú na svojich pozíciách na základe mandátu z minulého roka sú: Gilles Bazus, generálny manažér Philip Morris Slovakia; Michaela Benedigová, riaditeľka SEESAME Communications; Peter Čerešník, generálny manažér Microsoft Slovakia; Ladislav Chudý, viceprezident pre ľudské zdroje v T-Systems Slovakia; Charles Hackett, generálny manažér GlaxoSmithKline Slovakia; Julian Juhasz, Bratislava Office managing partner v Squire Sanders a Peter Škodný, country managing director v Accenture.

Ako uviedol Igor Kottman, prezident Americkej obchodnej komory, v rámci svojej správy pre valné zhromaždenie, „S približne 300 členskými spoločnosťami patrí AmCham k najväčším a najaktívnejším zahraničným komorám v Slovenskej republike. Celkový ročný obrat „Top 100“ spomedzi našich členských spoločností prekračuje 15 miliárd eur a počet ich zamestnancov dosahuje približne 100 000 ľudí.“ Členmi Americkej obchodnej komory pritom nie sú len americké spoločnosti. Členskú základňu AmCham tvorí približne 25% slovenských, 35% amerických a 40% medzinárodných firiem. „Našim cieľom je podporovať nielen rozvoj dobrých vzťahov Slovenska so Spojenými štátmi, ale predovšetkým rast slovenskej ekonomiky a zlepšovanie investičného a podnikateľského prostredia, a tým aj životnej úrovne všetkých občanov Slovenska,“ dodal Kottman.